Új célok felé indulnak…

„Megtetszett, hogy ti csillagok ragyogtok. Én is szeretnék ilyen csillag lenni. Csakhogy nem tudom, mit kell tennem. (…) Nem kell semmit tenned. Egyszerűen legyél önmagad!”

Többek között ezen mondatokkal, a csillagok párbeszédével búcsúztatták a hetedikesek a nyolcadikosokat a ballagási ünnepség keretében. A búcsúzó és búcsúztató beszédek mindegyike megfogalmazta, hogy valami ismeretlen, egyben izgalmas felé indulnak el a végzős tanulóink.

Noha egy ballagás főszereplői maguk a ballagók, nem csak számukra fontos ez az esemény.

Virágcsokrokkal, lufikkal, széles mosollyal érkeztek a büszke és meghatódott szülők, rokonok, barátok a Dobozi Általános Iskolába június 15-én. 9 órakor megszólalt az utolsó csengőszó, és az iskola végzősei még egyszer végigjárták a jól ismert osztálytermeket. Tarisznyájukban a szokásos „hamuban sült” pogácsa mellett ott voltak az elmúlt nyolc év legszebb pillanatai: közös élmények, kirándulások, táncvizsgabál, nagy nevetések, barátságok, szerelmek, bánatok, örömök, kudarcok és sikerek. A ballagási ünnepségen iskolánk intézményvezetője, Zsigmond Károly a sikereket felidézve szólította Szűcs Alexandra Edinát, aki nyolc éven át kimagasló tanulmányi eredménnyel zárta a tanévet. Jutalomban részesültek azok a tanulók, akik szorgalmukkal, közösségi munkájukkal, versenyeken elért eredményeikkel tűntek ki társaik közül, illetve azok a szülők, akik nyolc éven keresztül segítették az iskola munkáját. Köszönjük. 

Kedves Ballagók! A Dobozi Általános Iskola nevében kívánom, hogy érjétek el céljaitokat, és az odavezető út legyen örömteli, sikeres!