„Indulj, új csodákat látni!”

 

A Dobozi Általános Iskolában az idei tanévben is ünnepélyesen vettek búcsút az intézménytől, tanáraiktól, osztály- és iskolatársaiktól azok a diákok, akik ősztől már középiskolában folytatják tanulmányaikat. A ballagást megelőző napon a hetedikes szülők és gyerekek kreatív, lelkes munkájának köszönhetően ünnepi díszbe öltöztek a tantermek, a folyosó és az iskola udvara is.  A ballagás reggelén megilletődöttséget láthattunk a búcsúzó diákok arcán. Talán ezen a napon értették, érezték meg, mit is hoz el nekik ez a nap.

Kilenc órakor ugyanis számukra utoljára szólalt meg iskolánkban a csengő, utoljára járták végig az osztálytermeket, majd az intézmény udvarára vonultak, ahol a már régóta várakozó szülők, családtagok és barátok átadhatták az ajándékba hozott virágokat. Ezt követően igazán szép ünnepségnek, megható pillanatoknak lehettek részesei a megjelentek. Köszönjük a szervező 7. a osztály és osztályfőnökük: Péliné Eszenyi Hajnalka tanárnő munkáját!

Zsigmond Károly igazgató úr beszédében külön kitért a tanulmányokban és közösségi munkában jeleskedő diákokra is, akik könyvjutalomban részesültek, illetve kiemelte és köszöntötte a szülői munkaközösség tagjai közül azokat, akik a nyolc év alatt sok áldozatot vállaltak az osztály problémáinak közös megoldásában, a rendezvények előkészítésében, lebonyolításában. A Dobozi Iskoláért Egyesület emlékplakettet és könyvutalványt adományozott Kárnyácki Lili 8. a osztályos tanulónak, aki a nyolc év alatt végig kitűnő eredményt ért el; továbbá kiemelkedő tanulmányi eredményéért, versenyeken való részvételéért könyvutalványban részesült Gergely Nikolett, Kozák Rebeka, Megyeri Anna Dóra 8.a osztályos tanuló. Gratulálunk!

Kedves Ballagók! Tarisznyátokat nyolc éven át töltöttük útravalóval, de még nem telt meg teljesen. Halmozzátok benne továbbra is a tudást, az élményeket, a tapasztalatokat, a sikereket! S amikor elfáradtok vagy elbizonytalanodtok, nézzetek szét ebben a tarisznyában, hátha találtok benne olyat, amiből erőt meríthettek! Örömteli, tartalmas, jó utat kívánunk nektek!