Tanévnyitó

„Szeptemberben nyit az iskola. Van-e szebb a kezdet szépségénél? Szabad a pálya, s ismeretlen! Sose fogom elfelejteni az új könyvek, az új tanárok, az új tantárgyak keltette bizonytalan izgalmat. Iskolaév kezdetén csaknem mindig verőfényes volt az idő, afféle „megbízható” szeptemberi ragyogás fogadott.

Minden érkező gyerek jelentett valami meglepetést. Volt, aki egyetlen nyáron fejjel magasabbra nőtt, volt, aki szerecsenfeketére barnult, s volt, akin éppen az volt a meglepő, hogy semmit se változott. De valami újat mindenki hozott magával: nyári emlékeket, s a viszontlátás örömét.” – így írt Pilinszky az iskolakezdés napjáról, szeptember 1-jéről.

A 2020/2021-es tanév kezdete a szokásosnál is több meglepetést tartogatott, és nem csak kellemes meglepetést. Köszönjük a szülőknek, hogy a szabályokkal, korlátozásokkal tűzdelt rendkívüli évkezdésben partnerek voltak! Az elsősök számára ünnepélyes keretek között, a felsőbb évfolyamok számára az osztályfőnökükkel, rendhagyó módon indult a tanév, de elindult! Azon dolgozunk, hogy minél tovább folyjon hagyományos keretek között a munka.

Köszönjük, hogy a mi iskolánkat választották gyermekeik számára! Köszönjük a bizalmat, az együttműködést!  Sikeres tanévet, sok szép élményt kívánunk!