Operakaland-Kultúrkaland!

2019. október 17-én, csütörtökön, fél 7-kor Margó nénivel és Rózsa nénivel elindultunk autóval Békéscsabára. Ott Pali bácsi már várt minket a vasútállomáson.7:19- kor indult a vonat Budapestre. A konyha bőséges úticsomagot készített nekünk, ebből csemegéztünk a vonaton. Ezúton is köszönjük a gondoskodást!

Békéscsabáról vonattal utaztunk Budapestre, ahol a Keleti pályaudvarra érkeztünk. Onnan metróval mentünk az Erkel Színházba, ahol az Opera Kaland jóvoltából Erkel Ferenc: Hunyadi László című operáját néztük meg. A színház tele volt általános és középiskolás diákokkal, ami azt jelenti, 2400-an ültek a nézőtéren. A 3 felvonásos opera színvonalas, igényes előadásban volt látható. A program nagyon jól szervezett lehetőség, melyet az utazásunkat biztosító szervezetek (a MÁV és a Budapest Közlekedési Központ) maximálisan támogattak, segítettek. A műfaj megragadta a gyerekek figyelmét, aminek nagyon örülök. Kicsit vontatottnak tartották, de következő alkalommal is szívesen megnéznének hasonló műfajú előadást. Az operában mindent énekelve mondanak el a szereplők. Ezért koncentrációt igényel a szöveg megértése, valamint a történet követése. Nagyon jó volt az előadás, a művészek komolyan vették a feladatukat. Az előadás után a színház melletti parkban csendesen ültünk egy kicsit érlelve magunkban a látottakat, hallottakat.

Utána a McDonalds - ban enyhítettük éhségünket, s kényelmesen J elértük a vonatot. Köszönjük Margó néninek, hogy autóval segítette az utazásunkat Békéscsabára és onnan haza. Köszönjük Erkel Operakaland-Kultúrkaland!