Operakaland-Kultúrkaland

2019. április 30-án 13 lelkes diákkal Budapestre utaztunk, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház által meghirdetett Tavaszi Operakalandra. Az előadás helyszíne, az ország egyik legszebb és legnagyobb nézőtérrel rendelkező színháza (3167 ülőhely), az Erkel Színház.

Itt Kodály Zoltán: Háry János című daljátékát tekintettük meg. A nézőtér zsúfolásig megtelt az ország különböző településeiről érkező diákokkal, így velünk is. Az első sorból csodálhattuk a történetet.

Az operaelőadás után a Magyar Nemzeti Múzeumban egy Mátyás királlyal és korával foglalkozó múzeumi órán vettünk részt. Tevékenyen be kellett kapcsolódnunk a korszak megismerésébe. A feladatok segítségével, egymást tanítva szereztünk ismereteket Mátyás királyról, a feleségéről, az udvari lakomákról, a híres Fekete seregről és a Corvinákról. Korabeli öltözetet is felpróbálhattunk.

Kipróbáltuk a Metrón való utazást is.

Köszönetet mondunk a Szülőknek, Nagyszülőknek, akik segítettek a gyermekek Békéscsabára való bejutásában és az onnan történő hazautazásában, s hogy megtiszteltek minket bizalmukkal.

Tóthné Székely Ildikó és Kiss Rózsa