NYELVÉSZEK DOBOZRÓL

A NyelvÉSZ verseny, a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia felmenő rendszerű anyanyelvi tanulmányi versenye az általános iskolák 1–8. osztályos tanulói részére.

A feladatlap méri a gyermek szókincsét, nyelvi kreativitását, helyesírását, emellett anyanyelvi érdekességekkel is találkozhatnak a tanulók. A verseny célja a nyelv sokszínűségének megismertetése, az érdeklődés felkeltése anyanyelvünk szépségei iránt, továbbá a nyelvi hagyományok ápolása. 

Február 12-án közel 14 000 diák írta meg a nyelvÉSZ verseny iskolai fordulójának feladatlapját, köztük dobozi diákok is. Nagy volt az izgalom, hogy ki jutott tovább a megyei fordulóra, Békéscsabára.

Iskolánk idei, megyei nyelvÉSZ csapatának tagjai: Bozó Lilla Diána 2. a (felkészítője: Debreceni Hajnalka), Balog Boglárka 3.a (felkészítője: Váradi Edit), Furák Csenge és Vágner Csaba 4. a (felkészítőjük: Kádár Ádámné), Brád Tamara és Földi Laura 4. b (felkészítőjük: Kissné Lukucz Katalin), Békési Zoltán 6. a (felkészítője: Futakiné Debreczeni Ilona), Balogh Vivien, Erdős Angelika és Rézműves Boglárka 7. a (felkészítőjük Paukertné Szabó Mária). 

A megyei fordulót idén is a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben rendezték, ahol mintegy húsz általános iskola 236 tanulója mérte össze tudását. Minden évfolyamról a legjobbak juthatnak tovább az országos döntőbe, de évfolyamonként 8-8 tanulót jutalmaznak minden évben. A színültig megtelt aulában gyerekek, szülők, pedagógusok várták, hogy a zsűri kijavítsa a feladatlapokat. „Nem veszem fel a kabátom, mert ki kell majd mennem.” – ezt még az eredményhirdetés előtt mondta Rézműves Bogi, akinek sejtése beigazolódott: a 7. helyen végzett, eredményét könyvvel jutalmazták. Örömében ennyit mondott: „Hazafelé a kocsiban tiszta szívemből fogok énekelni!”

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk!