Messze már a tél

A melengető áprilisi napsütésben most már elhisszük, hogy itt a tavasz, de egy szeles téli péntek délután, február 22-én még távolinak tűntek a tavaszi rügyek, sugarak.

Szükség volt hát a télűzésre. A felsős tanulóink minden tőlük telhetőt megtettek: táncoltak, zenéltek, vigadtak. Miért fontos ez? Mert a farsangnak számos előnyét élvezzük azóta is. És most nem elsősorban a népi hiedelemre, a zajtól megriadó, távozó télre gondolok.

Akik már vettek részt nagyszabású rendezvény szervezésében, lebonyolításában, pontosan tudják, mekkora feladat. Nagy fa ez, amelyhez nagy fejszére van szükség. Vagy legalábbis sokra. És nekünk, a hetedik osztályos tanulóknak és osztályfőnökeiknek ez megadatott. Hálásak is vagyunk érte! A segítő szülői kezek szendvicset gyártottak, süteményt sütöttek, támogatókat kerestek, tombolatárgyakat nyújtottak felénk. Nagyon köszönjük!

A munkából a gyerekek is kivették a részüket: már decemberben elkezdték a készülődést. „Mit adjunk elő? Ki milyen szerepet vállal? Milyen legyen a ruhánk? Van paróka? Mikor próbálunk? Hozzam a világítós karkötőt?” Fontos kérdések ezek, és ahogy telt az idő, mindegyikre érkezett válasz; s közben a 7.a és 7. b osztály összehangoltan próbált, kellékeket gyűjtött.

Velük együtt mi pedagógusok is a legjobbat akarjuk, és most kiderül, melyikünk állhat be koreográfusnak, rendezőnek, rendezvényszervezőnek, dekoratőrnek, plakátkészítőnek.

Sok ember összehangolt munkájára volt szükség. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy az ötödikes, hatodikos, nyolcadikos tanulók és osztályfőnökeik is bekapcsolódtak a műsorkészítésbe.

Napjainkban divatos kifejezés a kompetenciaalapú oktatás. Aki már több évtizede a pedagógus pályán van, az azt mondja: ez régen is volt, csak máshogy hívták. Iskolánkban hagyomány a farsangi műsor szervezése, és mire a műsor összeáll, a gyerekek számtalan kompetenciája fejlődik. És még jól is éreztük magunkat! Amikor pedig készül az összegzés, aggódhatunk azon, hogy – akaratunk ellenére – vajon nem felejtettünk-e ki valakit… Minden közreműködőnek, résztvevőnek köszönjük a segítséget, támogatást!

 

A felsős farsang támogatói: 

A 7.a és 7. b osztályos tanulók szülei

Alföldi Betyár Lézer - Kondoros

Babi kozmetika

Balogh Kft. (CBA)

Esztike büfé

Fekete Rozália - iskolai büfé

Goods Market - Gyula

Lizzy virágüzlet

Papp cukrászda - Czere Imre

Saláta ABC

Silver ételbár

Szabó (Csikar) Andi

Szabó Tünde masszázs