Kicsengettek

181 tanítási nap, 187 tanuló, 29 pedagógus, több mint 600 tanítási óra, közel 100 tanórán kívüli program – ez a 2017/2018-as tanév számokban a Dobozi Általános Iskolában. Sokatmondó, beszédes adatok ezek, azonban a valóság ennél is színesebb, gazdagabb, élménydúsabb, időnként pedig embert próbálóbb volt. Nem csoda hát, ha mindenki várta már a vakációt.

Tanévzáró ünnepségünkön Zsigmond Károly intézményvezető köszöntötte a megjelenteket:
„Kevés olyan jeles nap van egy iskola életében, amelyet azonos lelkesedéssel várnak tanárok és diákok. A tanévzáró ünnepség biztos, hogy ezek közé tartozik. Az év lezárása természetesen nem történhet értékelés nélkül. A bizonyítványban mindenki láthatja az elvégzett munka eredményét. El lehet és el is kell gondolkodni azon, hogy mindenki megtett-e mindent annak érdekében, hogy a számára lehető legjobb teljesítményt hozza ki magából.

Büszkék vagyunk ballagó diákjainkra, akik közül 23-an érettségit adó középiskolában, míg 12-en szakképző iskolában folytatják tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy sikeresen megállják majd helyüket. Az iskolai élet különböző területeit megvizsgálva elmondhatjuk, hogy eredményes tanévet zártunk. Kitűnő tanulóink száma tizenhét.

Alsós kitűnőink: Kozák Rebeka, Megyeri Anna Dóra, Bakos Marcell, Dancs Dóra, Gergely Gréta, Szabó Lajos, Tóth Renáta, Kovács Petra, Pápai Emese Réka.

Felsős kitűnőink: Balog Boglárka, Brád Tamara Veronika, Czegle Zsolt Bendegúz, Vágner Csaba, Szűcs Alexandra Edina, Szűcs Károly Krisztián. Ugyancsak kitűnő lett idén is  Pribojszki Péter és Hrabovszki András; ők emlékplakettben részesültek, hiszen nyolc éven keresztül szereztek kitűnő bizonyítványt.”

A tanévzáró ünnepség felemelő pillanata volt, amikor a kitűnő tanulók felsorakoztak!

            „Nagy öröm számomra, hogy egy tanuló sem kényszerül pótvizsgára, vagy osztályismétlésre! Igazából elvártam, hogy jó eredmény szülessen év végére iskolai szinten! Hiszen heti 41 órát felzárkóztatásra állítottunk be a tantárgyfelosztásba, 14 pedagógus vezetésével. A jobb eredményt szolgálja az ösztöndíj pályázatunk is, mely 19 tanuló felkészülését segíti, 5 pedagógus vezetésével.

Szabadidős programjaink továbbra is népszerűek, szervezésük minden pedagógus szívügye. A teljesség igénye nélkül gondolok itt az Adventre, a karácsonyi ünnepségre, farsangokra, gyereknapra, sportnapra, tehetségeink a színpadon, népdal versenyre, jótékonysági estre, osztálykirándulásokra… és sorolhatnám.

 Nagy sikere volt a tavalyi évben az Erzsébet táboroknak! Örömmel jelentem be, hogy iskolánk idén is sikeresen pályázott. Ennek köszönhetően 6 egyhetes tematikus tábor, egy másik uniós pályázatnak köszönhetően további 3 tábor kerül megrendezésre. Ezeknél a táboroknál a részvétel ingyenes. Nagy a választék éljenek a lehetőséggel.

Jó volt tapasztalni, hogy minden meghirdetett tanulmányi versenyünkre idén is nagy volt az érdeklődés a diákok részéről, a szép teljesítményeket rendre valamilyen ajándékkal jutalmazta iskolánk.” – mondta Zsigmond Károly.

 

Tanévzáró ünnepségünk vendége, Köves Mihály polgármester köszönetét fejezte ki: „Köszönöm a szülőknek azt, hogy gyermekeiknek a Dobozi Általános Iskolát választották, bíznak a pedagógusokban, az intézményben. Jól döntöttek. Köszönöm a pedagógusok és segítőik munkáját. És ne feledjük: a nyáron a sok tábor mellett megkezdődik a felújítás, mely várhatóan októberben fejeződik be. A belső munkálatok a szeptemberi tanévkezdésre el fognak készülni, így a tanítás megkezdődhet.”

Véget ért a 2017/2018-as tanév. Országszerte több mint egymillió diáknak kezdődött a nyári vakáció. Kedves Diákok! Az, hogy mivel telik a nyár, rajtatok múlik! Kívánom, hogy a ti nyári bakancslistátok, vagy ha úgy tetszik: stoplis listátok legyen nagyon hosszú és tartalmas.

Végezetül néhány jó tanács:

igyázz magadra!

ludj sokat!

eress kalandokat!

Á pold a barátságaidat!

sinálj valami hasznosat!

smerj meg új helyeket!

Ó vatos légy!