Boldog Iskola

Nevetni jó. A zene, a tánc, a mozgás örömmel tölt el mindenkit. Adni jobb, mint kapni. Örökérvényű igazságok ezek. És ha már tudjuk, hogy ezek az állítások igazak, akkor használjuk őket! Többek között ez a boldogságórák alapgondolata.

Szerencsés helyzetben vannak a Dobozi Általános Iskola tanulói, hiszen az idei tanévtől a program többi elemével is megismerkedhetnek a boldogságórákon.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, Bagdi Bella 2019. szeptember 18-án, a Budapesti Kongresszusi Központban adta át a 2019-2020-as tanévre vonatkozó Boldog Óvoda és Boldog Iskola címeket, amire már közel 1400 intézmény pályázott, köztük a Dobozi Általános Iskola is. A program 6 éve működik és mára több mint 7000 pedagógus és 100.000 gyerek vesz részt benne.

Zsigmond Károly, a Dobozi Általános Iskola intézményvezetője a programmal kapcsolatban elmondta: „Iskolánkban eddig is mindent megtettünk annak érdekében, hogy tanulóink jól érezzék magukat. Ennek a programnak a segítségével szervezett keretek között végezzük majd azokat a gyakorlatokat, melyek inspirálók, illetve lehetőséget adnak arra, hogy gyerekek könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal.”

A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

Örömünkre szolgál, hogy iskolánk három pedagógusa is részt vehetett a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében megvalósuló Boldogságóra képzésen. Ráadásul az a megtiszteltetés ért minket, hogy a képzés helyszíne a Dobozi Általános Iskola volt. Egy kivételes személyiségű, a program mellett elkötelezett trénernek köszönhetően, Békés megye 14 iskolájából összesen 16 pedagógus ismerkedett meg a boldogságórák elméletével és módszertanával, a pedagógusok és a diákok érzelmi intelligenciájának, valamint pozitív gondolkodásának fejlesztési lehetőségeivel. Hiszen a boldogság tanulható, tanítható. És mit kíván egy szülő a gyermekének? Legyen boldog! Mi is ezt kívánjuk, ezért dolgozunk.